Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı kurmak üzere 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını belirterek, “Girişimcilik Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek çok önemli bir olgudur. EGİAD olarak uzun yıllardan bu yana girişimciliği destekleyen her ortamda olmaya çalıştık. EGİAD, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimcilik şirketi Embriyoniks A.Ş.nin ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki İZTEKGEB A.Ş’nin kurucu ortağı olarak yer almaktadır. Katma değerli üretim ve girişimciliğin önemine inanan EGİAD, bu alanda daha fazla inisiyatif üstlenmek ve somut adımlar atmak amacıyla 2011 yılında girişimcilik ortamının geliştirilmesi ve desteklenmesi için etkin çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu kapsamda çeşitli yarışma, seminer ve toplantılar organize edilmiş, KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programları kapsamında Girişimcilik Akademisi adı altında eğitimler düzenlenmiş ve İzmir’de faaliyet gösteren dokuz üniversite ile birlikte işbirliği protokolü imzalanmıştır” dedi.
EGİAD Başkanı Seda Kaya Melek Yatırımcılık olgusunu yasal çerçeveye kavuşturan Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmeliğin Hazine Müsteşarlığı tarafından 2013 yılında yürürlüğe konulduğunu hatırlatarak, “Müsteşarlığın Temmuz 2015 raporlarına göre halen Türkiye’de Hazine Müsteşarlığına akredite 11 Melek Yatırım ağı, bu ağlarda 318’i lisanslı ve 158’i lisanssız faaliyet gösteren bir kısmı İzmirli yatırımcılar olmak üzere 476 melek yatırımcı bulunmaktadır. Ancak, İzmir’den sadece 7 tane lisanslı melek yatırımcı olması ve akredite olmuş bir Melek Yatırım Ağı’nın bulunmaması düşündürücüdür. Bu nedenle, EGİAD olarak bir ilke daha imza atarak EGİAD Melekleri İktisadi İşletmesi’ne bağlı İzmir’in ilk Melek Yatırım Ağı’nı kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı’na başvurduk. 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzalanması ile birlikte akreditasyon süreci başlamıştır. Müsteşarlık yetkililerinin Ekim ayı başında gerçekleştirecekleri yerinde inceleme ve denetimlerden sonra süreç tamamlanarak EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırım Ağı faaliyete başlayacaktır” dedi.
İzmir’in girişimcilik ekosisteminin son yıllarda büyük gelişmeler kaydettiğini belirten Kaya, “Üniversitelerimiz, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, sivil toplum kuruluşları, odalar ve iş dünyasının diğer meslek örgütleri genç girişimcileri desteklemek, girişim fikirlerinin sahiplerini potansiyel yatırımcılarla bir araya getirmek üzere çok iyi bir sinerji yakalamışlardır. Bunu değerlendirerek fikirleri somut yenilikçi ürünlere dönüştürecek projeleri desteklememiz gerekiyor. EGİAD Melek Yatırım Ağı öncelikli olarak enformatik ve bilişim teknolojileri, biyomedikal, teknik tekstiller, elektronik, polimer kimyası ve malzeme mühendisliğinin diğer alanları ile çevre ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere katma değeri yüksek projelere odaklanacaktır” diyerek yeni girişimleriyle ilgili bilgi verdi.
Yorum Yazın