Engelsiz bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını hızlandıran Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’daki Görme Engelliler Kütüphanesi için Mahalle Merkezlerini seferber etti. Her ay 100 kadın, kütüphaneye giderek, görme engellilerin ihtiyaç duydukları roman, hikaye ve ders kitaplarını sesli olarak okuyacak. Başkan Akpınar “Engelsiz bir Karşıyaka’yı hep birlikte yaratacağız” dedi.
Görme engellilerin kent yaşamındaki fiziki, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’daki Görme Engelliler Kütüphanesi için ‘gönüllü’ akımı başlattı. Roman, hikaye veya ders kitaplarını okumak için Görme Engelliler Kütüphanesi’ne ihtiyaç duyan engelliler için Mahalle Merkezlerindeki gönüllü kadınları seferber eden belediye, gereksinim duyulan kitapların sesli olarak kayıt altına alınabilmesi için çalışma başlattı. Proje kapsamında, ilçedeki 8 mahalle merkezindeki yaklaşık iki bin kadın, periyodik olarak kütüphaneye giderek sesli kitapları kayıt altına alacak.
Okunan kitapların, kütüphaneden faydalanmak isteyen görme engellilerin hizmetine sunulacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da kayıt odasına girerek kitap okudu. Kent içindeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Akpınar “Görme engelli vatandaşlarımızın kent içindeki fiziki, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hassas yollarımızın sayısını artırdık. Şimdi de kitap tutkunu görme engelliler için gönüllü seferberlik başlattık. Mahalle Merkezleri’ndeki kadınlarımız kütüphaneye giderek sesli kayıt yapacaklar. Bu sayede engellilerimiz kütüphane hizmetlerinden faydalanmış olacak” dedi. Kütüphanede bulunanlarla sohbet de eden Başkan Akpınar’ın, kabartma harflerle oluşturulan kartviziti de ilgi gördü.
Bostanlı'da Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan Görme Engelliler Kütüphanesi’nde; 1 okuyucu, 1 büyüteç, 2 adet kolaylaştırılmış bilgisayar, 1 ses kayıt cihazı ve kabini ile Braille baskı makinesi bulunuyor. Kütüphane sayesinde, görme engelliler kimseden yardım almadan bilgisayar ortamında yazılı materyalleri okuyabilmekte, kendileri yeni belge oluşturabilmekte ve istedikleri takdirde Braille alfabesi olarak çıktısını alabilmektedir.
Yorum Yazın