TÜrk Standardları EnstitÜsÜ (TSE) Ege Bölge KoordinatörÜ Mustafa KARAMAN, TSE Ege Bölge KoordinatörlÜğÜnÜn bölgesel faaliyetlerle TSE marka tanınırlığına katkı sağladığını ve TSEnin yeni laboratuvar ve belgelendirme alanları hakkında firmaların bilgilendirildiğine dikkat çekti.
TSE Ege Bölge KoordinatörlÜğÜnÜn, 2013 yılının ikinci yarısı için gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren KARAMAN, TSE marka gÜvencesiyle ÜrÜnlerin ve hizmet sektörÜnÜn gÜvenilir bir konuma gelmesi için bölgesel çalışmalara ağırlık verdiklerini ve faaliyet alanlarındaki yenilikleri firma temsilcilerine aktararak farkındalık yarattıklarını söyledi.
TSEnin laboratuvar alt yapısındaki gelişmeleri ile değişik alanlardaki belgelendirme faaliyetlerinin bÜyÜk gelişim gösterdiğini vurgulayan Karaman; “EnstitÜmÜz, acımasız rekabet ortamında Ülkemizin adını Üst seviyelere çekmek için yarışan firmalarımız için var gÜcÜyle çalışmaya ve Üretmeye devam etmekte. BÜtÜn bu çalışmalarımızı firmalarımızla paylaşmak için sosyal paylaşım etkinlikleri dÜzenleyerek, hem enstitÜmÜzÜn faaliyetlerini anlattık hem de firmalarımızın işlerine katkı sağlayacak eğitim çalışmaları dÜzenledik. Kendi kalite sevdamıza, firmalarımızın da katılımlarını sağlayabilmek için il il dolaştık” dedi.
2013 yılının ikinci yarısında Ege Bölge KoordinatörlÜğÜ faaliyetlerinin özellikle yoğunlaştığını anlatan Karaman şunları söyledi: ‘TSEnin "Ege'de Kalite Saatleri etkinlikleri kapsamında; Uludağ Üniversitesi İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçoktan "Yöneticiler İçin 3. Göz: İstatistik” ve Cahit GÜnaydından “İnovasyon Yönetimi” seminerlerini gerçekleştirdik. İzmir, Manisa ve Denizlide sertifikalı ve Ücretsiz gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler firma temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı ve 700 firma yetkilisi yararlanarak, sertifikalarını aldılar. Aynı zamanda; 20 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz “TSE Her Yerde Projesi” kapsamında Aydın, Uşak, KÜtahya, Çanakkale ve Afyonda Kalite RÜzgarı etkinliklerimizi dÜzenledik. Kalite RÜzgarı etkinliklerimizde; TSEden belgeli firmalarımıza teşekkÜr plaketi sunarken, aynı zamanda katılan firma yöneticilerimize Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından "Yöneticiler İçin 3. Göz: İstatistik” semineri de verildi. Beş ayrı ilde, Ticaret-Sanayi Odaları ve Borsanın katkılarıyla, odaların toplantı salonlarında gerçekleştirilen etkinliklerimizde farklı alanlardaki firma yöneticilerimiz birbirleriyle tanışma imkanı bulurken, eğitim seminerinden de yararlandılar. Bu etkinliklerimizde, illerimizin Üst dÜzey protokolÜ de bizi yalnız bırakmayarak, katılım gösterdi. Proje kapsamında; TSE Uygunluk Değerlendirme Faaliyetleri ve Kalibrasyon Eğitimi, Metroloji ve Kalibrasyon Eğitimi, 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları Genel İşletim Kuralları Eğitimi, İnegölde Mobilya SektörÜnde Standardizasyon ve TSEnin Uygunluk Değerlendirme Pazarındaki RolÜ ve Önemi toplantısını da gerçekleştirdik”
Uluslararası piyasada Ülkemizde Üretilen ÜrÜnlerin pazar paylarını arttırmak ve TÜrk markalı ÜrÜnlerin kÜresel pazarda ön plana çıkmasını sağlamanın TSEnin ana hedefi olduğunu belirten Karaman; “Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, okullardan başlayıp Üniversitelere, sanayi kuruluşlarından kÜçÜk ve orta ölçekli işletmelere kadar kaliteyi anlatmak için faaliyetlerimizi sÜrdÜreceğiz. Her kesimi ve her bireyi kaliteye davet ediyorum. 2023 vizyonunun gerçekleşmesi için ihtiyacımız olan kalitedir ve kalitenin ön adı da, son adı da: TÜrk Standardları EnstitÜsÜdÜr” diye konuştu.
KALİTENİN ÖN VE SON ADI: TSE
Abone olKaraman: œKalitenin ön adı da, son adı da: Türk Standardları Enstitüsüdür
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın