Umut Atölyeleri Projesi Koordinatörü Emine Uçar, amaçlarının kanser hastalarına yardımcı olmak ve kanser konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, ''Bu proje ile İzmir merkez dışında yaşayan kemoterapi ve radyoterapi için İzmir'e gelmekte maddi durumu olmadığı için sorun yaşayan hastalara yeme içme ve kalacak yer olanağı sağlıyoruz. İzmir Balçova ve Kahramanlar'da bunun için 2 merkez bulunuyor.. Merkezlerde sağlık personeli olmadığı için ağır hastaları kabul edemiyoruz. Doktor onayı ile hasta kabulü yapabiliyoruz. Kahramanlar'daki merkezimizde 6 kişilik, Balçova'daki merkezde ise 16 kişilik kapasitemiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alıyoruz'' dedi.
Umut Atölyesi Projesi ile kanser hastalarına umut olmak istediklerini söyleyen Uçar , ''Umut varsa sağlık vardır. Bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz.Projenin devamlılığını sağlayabilmek için desteğe ve gönüllülere ihtiyacımız var'' dedi.
Alabileceğiniz Destekler
Ücretsiz misafirhane ve konaklama , yeme – içme gibi temel ihtiyaçların karşılanması
Gönüllü profosyonellerden bilgilendirme eğitimleri , psikolojik destek
Hobi çalışmaları
İş ve meslek geliştirme eğitimleri
Nasıl Başvurulur
İhtiyaçlı hastanın tedavi gördüğü kuruma ve Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ne başvurusunun ardından, sağlık kuruluşu ile SAĞKAL Derneği arasında gerekli çalışma yürütülerek medikal onkolog ve radyasyon onkologların tespiti ve yönlendirmeleri ile hastanın merkeze kabulü yapılır. Kuruluşlardan bağımsız barınma talebi gelmesi halinde tedavinin yapıldığı hastane yönetimi ve hekimlerin görüşleri doğrultusunda istek değerlendirilir.
Yorum Yazın