Türkiye'nin 4. büyük deltası olan Gediz Deltası üzerinde bulunan İzmir Kuş Cenneti'ni korumaya ve geliştirmeye yönelik toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda kamera çözünürlükleri, kamera sayısının arttırılarak canlı izlenilmesi, adanın kronolojik kitapçığının çıkarılması, kapalı gözlem kulübesi yapılması, teleskoplara yer verilmesi, Kuş Cenneti'nde müze yapımı konuları ele alındı.
Toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş "Bizim amacımız doğal yapıyı bozmadan ileriye taşımak ve Kuş Cennetini halkla bütünleştirmek. Burayı koruyarak planlı bir şekilde hareket ediyoruz. Toplumun bu alan ile kucaklaşması ve kucaklaşırken de doğaya zarar verilmemesi adına tedbir alacağız. Kuraklık ile ilgili olarak bir sorun yaşanmaması için sulama takviyesiyle bir problem oluşmasını engelleyeceğiz. Bir diğer sorun ise Kuş Cennetinin İzmir'in haricinde tanınmaması, bunun için cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İzmir Kuş Cenneti'nde bulunan flamingo sayısı 4 binlerden 12 binlere çıktı, bu az bir oran değil ve burada yapılan çalışma dünya çapında önemli olmaktadır" dedi.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı ise "26 yıllık kuraklık meselesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Bölge ve Şube Müdürü'nün gayreti ile çözüldü. 2012 yılında dünyanın en büyük üreme adası İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme birliği tarafından tesis edildi. Hedefimiz bütün flamingo üremesini burada gerçekleştirmek. Genel Kurmay Başkanlığı kuluçkada olan kuşlar için büyük dikkat göstererek üzerinden uçak geçmesini engelliyor, bu ortak bir çalışmanın ürünüdür. Bu çalışma ile üreyen kuşlarımızda ve kuş çeşitlerinde büyük bir artış oldu" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Mehmet Sıkı; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Nurettin Taş'a Kuş Cennetini ziyaretinin anısına Flamingo kuluçka kolonisi fotoğrafı hediye etti. Toplantıya ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Yaban Hayatı Daire Başkanı Cihangir Altun, 4. Bölge Müdürlüğü İzmir İl Şube Müdürü Hayati Binboğa, İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Müdürü Dr. Tamer Seyis, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ortaç Onmuş ve teknik personeller de katıldı. Yapılan toplantının sonunda flamingo adası yerinde ziyaret edildi.
Tek hedef flamingoların üremesi...
Abone olTürkiye'nin 4. büyük deltası olan Gediz Deltası üzerinde bulunan İzmir Kuş Cenneti'ni korumaya ve geliştirmeye yönelik toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda kamera çözünürlükleri, kamera sayısının arttırılarak canlı izlenilmesi, adanın kronolojik kitapçığının çıkarılması, kapalı gözlem kulübesi yapılması, teleskoplara yer verilmesi, Kuş Cenneti'nde müze yapımı konuları ele alındı. Toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş "Bizim amacımız doğal yapıyı bozmadan ileriye taşımak ve Kuş Cennetini halkla bütünleştirmek. Burayı koruyarak planlı bir şekilde hareket ediyoruz. Toplumun bu alan ile kucaklaşması ve kucaklaşırken de doğaya zarar verilmemesi adına tedbir alacağız. Kuraklık ile ilgili olarak bir sorun yaşanmaması için sulama takviyesiyle bir problem oluşmasını engelleyeceğiz. Bir diğer sorun ise Kuş Cennetinin İzmir'in haricinde tanınmaması, bunun için cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İzmir Kuş Cenneti'nde bulunan flamingo sayısı 4 binlerden 12 binlere çıktı, bu az bir oran değil ve burada yapılan çalışma dünya çapında önemli olmaktadır" dedi.Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı ise "26 yıllık kuraklık meselesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Bölge ve Şube Müdürü'nün gayreti ile çözüldü. 2012 yılında dünyanın en büyük üreme adası İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme birliği tarafından tesis edildi. Hedefimiz bütün flamingo üremesini burada gerçekleştirmek. Genel Kurmay Başkanlığı kuluçkada olan kuşlar için büyük dikkat göstererek üzerinden uçak geçmesini engelliyor, bu ortak bir çalışmanın ürünüdür. Bu çalışma ile üreyen kuşlarımızda ve kuş çeşitlerinde büyük bir artış oldu" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mehmet Sıkı; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Nurettin Taş'a Kuş Cennetini ziyaretinin anısına Flamingo kuluçka kolonisi fotoğrafı hediye etti. Toplantıya ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Yaban Hayatı Daire Başkanı Cihangir Altun, 4. Bölge Müdürlüğü İzmir İl Şube Müdürü Hayati Binboğa, İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Müdürü Dr. Tamer Seyis, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ortaç Onmuş ve teknik personeller de katıldı. Yapılan toplantının sonunda flamingo adası yerinde ziyaret edildi.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın