Hafta başında çıktığım 4 günlük seyahatte, İzmir-İstanbul-Alanya-İstanbul-İzmir arasında uçtum… Adnan Menderes Hava Limanından başlayan, Sabiha Gökçen, İstanbul, Alanya Gazipaşa, İstanbul, Sabiha Gökçen ve nihayet Adnan Menderes Hava Limanında son bulan uçuşlar “kutsal görev” olarak adlandırdığımız “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üniversiteler Fair Play Kervanı” uğruna karada da İzban, Marmaray, Metro, Havaİst, İETT, taksi ve özel araç kullandığımızı da söylemeden geçemeyeceğim…
Sizin anlayacağınız gibi yoğun bir trafik…
Daha da önemlisi, yaz ve kışı da aynı gün yaşadık!.. İstanbul’da yağmurlu ve 10 derecede bindiğimiz uçaktan, Gazipaşa da yakıcı güneşin termometreleri 30 derece gösterdiğinde indik…
Kervanın 56. Durağı ilk kez bir ilçeye oldu… Aslında il olmayı çoktan hak eden Alanya’daki Alaattin Keykubat Üniversitesi’nde pırıl pırıl ve geleceğin Atatürkçü gençleriyle buluşmanın heyecanını yaşadık…
Kervan ekibimiz, her uğrak yerinde olduğu gibi halkın seçtiği ve devletin atadığı en büyük mercileri ziyaret ediyor, onlara “neden geldik?” sorusunun cevabını aktarıyordu. Bu anlamlı açıklamanın ardından; günün anısına da üzerinde “Sana kırmızı kart göstermiyor, kalbimi veriyorum” sembolünün işlendiği plaketi sunuyorduk… Alanya’da kaymakam ve belediye başkanıyla buluşamadık. Her ikisinin mazeretleri üzerine Alanya Belediye Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Alanyaspor Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’i ziyaret edebildik... Alaattin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile hoş sohbet ekibin moral gücünü yükseltti.
ALKÜ (Alaattin Keykubat Üniversitesi) Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karademir, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Nalbant, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Nalbant, Türkiye Bisiklet Federasyonu Eski Başkanı Emin Müftüoğlu ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Tamrak’a “Fair Play Hizmet Madalyaları” panel öncesi yapılan mini tören de takıldı. Her birine gerçekten çok yakıştı…
“İyiye, Doğruya ve Güzele” sloganıyla yoluna devam eden kervanın ALKÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği panelin açılışında Rektör Kalan’ın “Fair Play, sporda adil rekabet, eşitlik, saygı ve hoşgörüyü ifade etmektedir” sözleriyle başlayan konuşması, “Üniversitemizde düzenlenen bu panelin, spor kültürü ve ahlakı konusunda öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim” sözleriyle son buldu.
Doç. Dr. Işık Bayraktar’ın moderatörlüğündeki panelde, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar’ın anlattığı yaşanmış ve ödül alan “Fair Play’lik olaylar”, salonu dolduran öğrenciler tarafından sık sık alkışlarla kesildi. Arıpınar yurt çapında 2014 yılında başlattıkları proje kapsamında ektikleri “Fair Play tohumları”nın meyvelerin vermeye başlamasından son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Daha sonra Remzi Yılmaz’ın “Gülümsemek de Fair Play’dir” başlıklı sunumu, Semra Demirer’in motivasyon içerikli konuşması, panele konuk konuşmacı olarak katılan Bisiklet Federasyonu Eski Başkanı Emin Müftüoğlu’nun sporculuk yaşamındaki fair play anıları, anlattığım “Atatürk ve Fair Play” ve Teoman Güray’ın “Fair Play” başlıklı sunumlarını ilgi ile dinlendi, izlendi, alkışlandı…
Alanya’da kısa, ancak sıcak dostluklarla geçen saatlerde ekibimize gösterilen ilgiye “teşekkür” etmemek neredeyse imkansızdı. Ekibin ulaşımını sağlayan şoförlerinden tutun da, Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özgür Nalbantoğlu, Yasemin Karademir, Nuray Satılmış, Sibel Nalbant, Araştırma Görevlisi Kağan Kurnaz gerçekten bu panelin “dört dörtlük” geçmesi için yoğun çaba harcadıkları her haliyle belliydi…
Panelde yaptığım konuşmada konuklar ve öğrencilere “Merhaba, 35,5’tan 82’ye selam getirdim…” giriş cümlem büyük ilgiyle karşılandı… Ekibin tek İzmirlisi olmaktan her zaman gurur duyduğumu ifade etmeliyim. Zaten Erdoğan ağabey de sık sık “Şu İzmirli yok mu?” diye önemimizi işaret ediyordu…
Benim işaretim de siyasetçilere oldu… Pek çok ilden büyük Alanya sevdalıları kendilerini il olarak görüp 82 plaka numarasına sahip çıkmışlardı. Çoğu yerde 82 rakamını görmemek için kör olmak gerekirdi…
Adını sık duyduğum ancak ilk kez el sıkışıp tanıştığım, neredeyse ömrünü Alanya sporu için veda edecek kadar sevdalı olan, Türkiye Bisiklet Federasyonunun eski başkanı Emin Müftüoğlu ile sohbetin keyfine vardım… Akşam ve öğle yemeklerinin tadı Müftüoğlu’nun hoş spor anılarıyla bir başka oldu. MHK Başkanlığını üç ilin dışına taşıyan tek isim olan, eski futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu’nun ağabeyi Emin Müftüoğlu gerçekten Alanya sporu için paha biçilmez bir insan…
Emin Müftüoğlu’nun 82 plakası için çabasını sporda görmek, Alanya’da “sporun ilkleri”ni yaratan ve yapan insan olarak tanımak bu yorucu seyahatimin en güzel kısmıydı, anlamını daha da arttırdı… Alanyalı gazeteci dostum, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’le uzun yıllar sonra buluşmamızı sağlayan sürprizi de gerçekten çok hoş oldu… Yıllar sonra Dim’le kısa da olsa sohbet keyif verdi… İyi ki seni tanımışız Emin Müftüoğlu… İnşallah daha sık görüşürüz…
35,5’tan 82’ye sevgiler…
Yorum Yazın
Facebook Yorum