AVNİ ERBOY
Bugüne kadar İzmir’in statları konusunda, “Ne kadar çok tesis, o kadar çok mutluluk” demişimdir.
Kulakları çınlasın, çok sevdiğim bir Gençlik Spor İl Müdürü ağabeyim hep “İzmir Tesis Zengini” der dururdu… O günlerde haklıydı. Ülkenin üç büyük şehrinin dışında birkaç ilinde daha stadyum denecek futbol sahası vardı. Gerisi hep bugün antrenman bile yapılmayacak, kriterlere uymayan tesisçiklerdi…
Gel zaman git zaman, ülkenin dört bir yanında Avrupai statlar, spor salonları yapıldı. İzmir tesis fakiri kaldı… Düşünün ülkenin en eski spor kulüplerinin futbol takımları ilçesinin futbol sahasını mumla arar bile oldu…
Stat konusu derin bir yara… Kimsenin daha fazla deşmemesi şart diye düşünüyorum… Olacak ama ne zaman?.. Sabır taşı çatlamadan inşallah kulüplerimiz bunlara kavuşur…
Spor tesisi konusunda bu işin başında olan Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün önemli rolü olması gerekiyor. Spor Bakanlığından alacağı güçle istediği stadı, salonu istediği yere bir gecede bile yapabilir. Bu güç onda var!..
Belediyelerin asıl işi “kentine hizmet” ama gelin görün ki, bazı belediyeler Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüklerinden daha fazla spora hizmet ediyor… Çok uzağa gitmeye gerek yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi gözümüzün önündeki örneklerden… Karşıyaka Belediyesi, Bornova Belediyesi İzmir’de de ilçe belediyeler olarak diğerlerinden birkaç adım önde. Menemen Belediyesi futbol takımı için kolları sıvarken stadını büyüttü. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Tire’ye modern bir stat inşa ediyor. Son rötuşları yapılıyor…
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın sporcu kimliğinin ön plana çıkması ve spor aşığı olmaları belki de kent gençliği için büyük avantaj. Bugün İzmir futbol takımların kurtarıcısı olan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı, basketbolu Bornova’da çağ atlatan Bornova Atatürk Spor Salonu, Pınarbaşı’ndaki Kapalı havuz, spor kompleksi, Altındağ, Pınarbaşı ve Çamdibi’ndeki semt futbol sahaları başkan Olgun Atila’nın eseri…
Karşıyaka’ya baktığınızda Pınar Karşıyaka’nın kullanımına verilen Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu bugün basketbolun mabedi… Örnekköy’deki Zühtü Işıl Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Efsaneler Futbol Sahası, Erol Baş Spor tesisleri, Girne Bulvarı’ndaki Muharrem Candaş Spor Salonu ve amatör spor kulüplerin hizmetine verilen semt futbol sahaları için başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür az bile…
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli ilçelere yapılan ve buradaki belediyelerin kullanıma verilen çok amaçlı spor tesislerini Aziz Başkan gençliğe hizmet olarak büyük bir nimet olarak sundu ancak ilçe belediyeleri bunun kıymetini bilmedi. Bilmemeye de devam ediyor…
Aziz Kocaoğlu’nun sporu en alt tabakaya yaymak ve tesisi ayağa getirmek için verdiği mücadele çoğu yerde istismar ediliyor. Özellikle parklarda yapılan tenis kortları seyyar tenis antrenörlerin işgali altında. Kısa yoldan masrafsız para kazanmanın derdine düşen özellikle de ehliyetsiz antrenörlerin “ucuza ders” vererek öğrenci kandırmaları sporcu yetiştirmekten çok, sporcuyu köreltiyor, yanlış yönlendiriyor. Açıkçası, bu tip tenis antrenörleri sporunun da geleceğini tehdit altına alıyor.
Sporun dostu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sevgili Aziz Kocaoğlu’na amatör futbol kulüpleri ve özellikle de okullara yaptığı malzeme yardımları için sonsuz teşekkür ederiz. Aziz Başkana, İzmir’de alternatif spor branşlarıyla ilgilenen, Türkiye çapında dereceler elde eden bazı kulüplerimizin de ihtiyaçlarının olduğunu hatırlatırım…
Sporu seven ve spordan gelen başkanların spora bakış açıları elbette çok önemli. Bir kentin görsel temizliği kadar iç temizliği de önemli. İşte bu da spor sayesinde olur. Bunu yakalayan başkanlar mutlaka bir adım önde…
Yorum Yazın
Facebook Yorum