Yanılmıyorsam, bir buçuk yıldan fazla oldu herhalde…
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun can damarı, başkan yardımcısı, Babıali’nin duayen “usta objektif &kalem” dendiğinde akla gelen isimlerinden biri Teoman Güray, üstadımız Erdoğan Arıpınar’a cazip öneri getirdi. Bununla birlikte, dünyada ilk kez Fair Play objeli fotoğraf yarışması düzenleme fikri doğdu…
“Fair Play Dede”miz Erdoğan Arıpınar’ın önderliğindeki Yönetim Kurulumuzda konu tartışılmadan kabul edilip, sponsorluğunu da bendeniz çözünce, TMOK Fair Play Komisyonu yine dünyada bir ilki daha başardı. Böylelikle Dünya ve Avrupa Fair Play Birlikleri’nden önce “Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması” Türkiye tarafından düzenlendi.
TMOK’den onay çıkınca da; bir ilk daha gerçekleştirildi… Dünya Fair Play Karikatür Yarışması’ndan sonra, Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması… Hepimiz çok mutluyduk…
Dönemin Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila öneriye sıcak baktı ve hemen de belediyesinin paydaş olmasını sağladı.
Peş peşe, İstanbul Olimpiyat Evi ve İzmir Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde yapılan iki basın toplantısı ile “Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması” kamu oyuna açıklandı.
Yarışmayı AIPS de duyurunca Dünya çapındaki ilgisi daha da büyüdü…
İlerleyen zaman içinde bu köşeden okuyucularımla birlikte İzmirli meslektaşlarım ve fotoğraf sanatçılarına seslenerek, şöyle yazmıştım:
“Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu ‘dünyada ilkler’e imza atmaya devam ediyor. İlk kez düzenlenen ve son yarışmasına Karşıyaka Belediyesi’nin destek verdiği “Dünya Fair Play Karikatür Yarışması”nın ardından bu kez de yine dünyada ilk kez yapılacak “Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması” düzenledi. Bornova Belediyesi’nin paydaşlığındaki bu fotoğraf yarışmasına İzmirli meslektaşlarımın yanı sıra fotoğraf sanatçılarının da katılmalarını istiyor ve diyorum ki; İzmir’in duayen fotomuhabiri Mehmet Ali Okumuş ile kazandığı “AİPS Dünya Fotoğraf Yarışması Birinciliği”nden sonra bir başka İzmirli foto muhabiri, gazeteci, fotoğrafçı (veya fotoğraf çekme meraklısı) “Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması”nın ilk birinciliğini İzmir’e hediye etsin…
Bunun için de dostlara sesleniyorum; haydi objektiflerinizi Fair Play için çevirin ve deklanşöre basın…Siz de bir birincilik ile “ilkler şehri İzmir”in ilkleri arasında yer alın…
Bu çağrıma genç meslektaşım, Yenigün Gazetesi’nde yazarlık yaptığım ilk günlerde spor servisinin ağır toplarından olan, halen 9 Eylül Gazetesi’nin Spor Müdürlüğü görevini üstlenen Mutlu Yılmaz cevap verip de fotoğrafını yolladı mı, yoksa başka bir şekilde duyup da yarışmaya katıldı mı? Onu bilemiyorum. Ama bildiğim tek şey, Mutlu Yılmaz’ın birinci olması… Bir İzmirli olarak da mutluluğum ikiye katlandı. “İlkler Şehri İzmir”in bir ilki daha başarması… Mutlu’yla mutlu olmamız…
Böylelikle de; benim çağrım boşa çıkmadı…
TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) İzmir Şubesi’nde uzun yıllar başkanlık yapan, TSYD, Yeni Asır ve Hürriyet Gazeteleri’nde birlikte çalıştığım Mehmet Ali Okumuş’un “AİPS Dünya Fotoğraf Yarışması Birinciliği” sonrasında şimdi de Mutlu Yılmaz böyle bir ünvanın sahibi oldu. O; “Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması”nın ilk şampiyonu…
Sıkı durun…
Mutlu Yılmaz bu fotoğrafı da emanet aldığı fotoğraf makinesi ile çekti!..
Peki kimdir bu Mutlu Yilmaz?
Kısaca özgeçmişini aktarayım:
“15 Şubat 1974 İzmir doğumlu. Gazetecilik mesleğine 1994 yılında Gazete Ege’de başladı. 1996'dan 2003 yılına kadar Yeni Asır Gazetesi’nde muhabir ve editör olarak çalıştı. Ardından Yenigün Gazetesi’ne geçerek Spor Müdürlüğü yaptı. Kurulduğu günden bu yana da, (7 yıldır) 9 Eylül Gazetesi Spor Müdürü. Evli. TSYD İzmir Şubesi’nde yönetim kurulu üyesi.”
Mutlu Yılmaz’ın başarısını iki yönüyle yürekten alkışlıyorum. Birincisi müdürlük yaptığı halde basit bir olay diye “Muhabir ruhu”nu kaybetmeden çocuklar arasında düzenlenen özel turnuvada da aynı ciddiyetle mesleğini icra ederek, yüreğini ortaya koyuyor… Üstelik de olayın fotoğrafını çekmek için emanet fotoğraf makinesi alıyor…
İkincisi de İzmirli oluşu…
İşte bizim meslekteki “İzmir farkı” da bu!..
Yorum Yazın
Facebook Yorum