Spordan bahseden pek çok ağzından çok duyulan bir cümledir. ‘’ Bizim kulüpte bu sene iş yok’’ Bu koskoca bir kulübün süper ligde kötü sonuç alan futbol takımının sebep olduğu bir yorumdur. Peki, bu spor kulübü yalnız süper ligde yer alan futbol takımından mı meydana gelmiştir? Tabiki hayır!. Sporun öteki dallarında durum acaba nasıldır? diye düşünen var mı? Türkiye’de devlet spora bir yön vermek istiyorsa ilk defa spor kulüpleri kanunu Dünyadaki örneklere bakıp yeni baştan düzenlemelidir. Bunun manası bir tek futbol branşı ile bir kulübün spor kulübü olmayacağı gerçeğidir. Bir tarafta 10 dan fazla branşta ülke sporuna hizmet eden bir spor kulübü, diğer tarafta yalnız futbol şubesi olan ve yalnız ona yatırım yapan bir kulüp.Bu iki kulübe devlet ayni ölçüde destek verilirse: büyük haksızlık olur.İnancımızadaki kutsal cümle burada da geçerlidir. ‘’ Hiç bilenlerle ,bilmeyenler eşit olurmu?’’
Onun için bir kuruluşa SPOR KULÜBÜ unvanı verilirken; en az 10 dalda ülke gençliğine ve sporuna hizmet etmesi şart koşulmalıdır. O zaman o kulübün adı SPOR kulübü olabilir. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesindeki faal birimlerin başında gelen Fair Play Komisyonu bu konuda bir projeyi 2021 de gündeme getiremeye hazırlanıyor.
Spor Genel Müdürlüğü ile yapılacak bir protokolle bir yıl içinde ülke sporuna en fazla spor dalında hizmet eden bu çalışmalarda Fair Play’e uygun davranan kulübe bir yıl süre ile FAİR PLAY ŞEREF BAYRAĞI taşıma onur ve yetkisini verecek ve bu ödül dünya spor kuruluşlarına bildirecek. Böylece bütçesini bin bir güçlükle dengelemeye çalışırken ülke sporuna da hizmet eden kulüplerle, diğerlerinin bir farkı olacak. Devlette sporu yönetenler içinde bu çalışma yeni spor kulüpleri kanunu için bir meşale görevini yapacak.
Yorum Yazın
Facebook Yorum