Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, dizindeki sakatlığa karşın penaltı atışlarında kalecileri sağa, topu solla yolluyor…
“Başkan neden sol köşe?” diye sorsan, “Eeeeee… Yolumuz hep soldan” cevabını verecek!
Şaka bir yana, gerçekten de Doğanlar Stadı’ndaki penaltı atışlarında “beşte beş” yaparken, kaleci bir tarafa, top diğer tarafa gitti…
Kalabalıktan birisi, “personel golü yer!” dedi demesine de, cevabını yine başkan Atila köşenin tozlarını almakla devam ederek verdi…
“Bana at da göreyim” havasıyla ceketini çıkarıp, kollarını sıvayan, üstelik de “golcülerin korkulu rüyası eski kaleci” ve “penaltı yememekle” övünen Bornova Belediyespor Kulübü Başkanı, belediye meclisi üyesi Dr. Cumhur Yılmaz büyük bir güvenle kaleye geçti… Ama, gollerden o da nasibini aldı…
Bahane de hazır: “Başkanım, ayağım sakat olmasa o topları kurtarırdım…”
Bir topu da kurtarın kardeşim… Veya sen dışarıya at da sevinsinler be başkan!..
Penaltı faslı rüyalarında bile “Stat… Stat…” diye diye inleyen ve dört gözle bekleyen İzmir kulüplerinden ikisi Göztepe ile Altınordu’nun ilk etapta kurtarıcısı olacak Bornova Doğanlar Stadı’nda gerçekleşti…
Bornova’nın çalışkan olduğu kadar sporu da seven ve bu konuda da spor dünyasının sevgisini kazanan başkan Olgun Atila ile yeni yapılan stat ve spor salonunu geziyoruz…
İlk durak, yukarıdaki penaltı sohbetimizden anlayacağınız gibi stat oldu…
Kademeli çalışmalarla 12 bin kişiye ulaşacak, passolig için turnikelerin takılmasıyla hemen maç oynanabilecek durumdaki Doğanlar Stadı gerçekten “stat fakiri İzmir”de “bulunmaz Hint kumaşı” olacak…
İsterseniz şimdi Olgun Atila’yı dinleyelim.
“İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapımını ortaklaşa yürüttüğümüz Doğanlar Stadyumu, kademeli olarak gerçekleşecek çalışmalar ile 12 bin kişilik kapasitesine ulaşacak. Stat, kentin ihtiyacı da dikkate alınarak, profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapacak şekilde inşa ediliyor. 2015-2016 Futbol Sezonu’na yetiştirilmesi planlanan statta, ışıklandırma sistemi canlı yayınlara uygun hale getirilecek. Doğanlar’da 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin metrekarelik alanda inşa edilen stat, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı’ndan kolaylıkla ulaşılması bakımından İzmir’in en önemli spor alanlarından biri olacak.”
Başkana soru sormamıza gerek bile kalmadı. Stadın teknik ve idari konularını verdi, google gibi adresini de işaretledi…”
Olgun Atila ile stadın çimlerindeyiz.
“Ağabey nasıl?” diye sorduğunda, “Uganda genellikle ama çim karışık. Bu hafta kesmemişler. Bazı yerlerinde ayrık çıkmış gibi ama ilaçla hemen sorunu çözmüşler” cevabı verdim.
Statta görevliye seslenen başkan, söylediklerimi aktardıktan sonra, çimlerin hangi aralıkla sulandığını, nasıl ilaçlandığını ve ne zamanları biçildiğini sorup gerekli bilgileri aldı… Bana dönerek, “Anlıyorsun…” der gibi gülümsedi…
Halkla bütünleşen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çalışanlarıyla da “sevgi-saygı mesafesi”ni çok güzel ayarlamış… Hepsine ismiyle sesleniyor ve “güler yüz”le cevap alıyor…
Çalışanları mutlu görmek kadar başka ne güzellikler arar mısınız, bilemiyorum…
“Şu anda BAL Ligi ile 2. Ve 3. Lig maçlarını oynatabiliriz. Her şeyimiz hazır. Şimdi TFF’ye giderek paso lig sorununu çözeceğiz. Altınordu ve Göztepe’ye sözümüz var. Gelecek sezon maçlarını bu statta oynayabilecekler“ diyen başkanla çim alandan çıkıp, soyunma odalarını dolaşıyoruz… Stadın içi de dışı gibi “dört dörtlük…”
Açıldıktan sonra, korumak da futbolseverlerin işi olsun diyorum…
Kale arkası duvarlarını iyileştiren işçilerin yanına giderek onların hal ve hatırını, bir arzularının olup olmadığını soran başkan ile stattan salona gitmek üzere ayrılıyoruz…
Pınarbaşı’nda Tuborg Spor Kulübü’nün eski tesislerini (kapalı yüzme havuzu, spor salonu, kamp merkezi) tamamen yenileyip, modern bir spor komplesine çeviren ve adını da kısa bir süre önce kaybettiğimiz Bornova’nın sevilen simalarından Muhammed Yıldız’ın adını veren Olgun başkan, Bornova’yı spor kenti yapmak istiyor. “Öğrenci kenti olarak bilinen Bornova’mızda spor potansiyeli harika. Gençleri spora kazandırmalıyız. Nice gizli kalmış cevherler var. Biz bunları spora yönlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için de spor tesisleri inşa ediyor. Amatör Spor Kulüplerimize sahip çıkmıyor, onların spor tesislerini sürekli elden geçiriyor veya yenilerini yapıyoruz. Tek kelimeyle Bornova’yı spor şehri yapmak için çaba harcıyoruz. Çoğu ilçemizde bir tek stat yokken bizde 3. Lig maçları oynayabilinecek 2 stat var. Birisi yakında 1. Lig maçlarına hazır olacak. Bırakın İzmir’in tek olmasını Türkiye’de örnek buz sporları salonu ilçemizde. Lig maçları oynanan iki spor salonumuz, biri yarı olimpik kapalı, 2 yüzme havuzumuz, BAL ve amatör lig futbol takımlarımıza hitap eden semt futbol sahalarımız, jimnastik salonlarımız var. Yenilerini yapmaya da gücümüz yettiğince devam edeceğiz. Yakın gelecek de yenilerini ekleyeceğiz. Ayrıca doğa sporları için parkurlar yaptık” dedi.
Altındağ’dayız…
Başkan, “2 bin 500 izleyici kapasiteli Altındağ Spor Kompleksi, 5 bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 14 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip” diyor salona adım atarken… Sonra da ekliyor:
“Bu yöre çok kısa zamanda yeni Mavişehir olacak…”
Çok ilginç…
Yeni yapılan binalar, kat sorunu olmaması başkanın sözlerini doğruluyor gibi…
Salonun içindeyiz… Üç kat olarak planlanan tesis gerçekten İzmir’in salon ihtiyacını önemli ölçüde giderecek…
“Başkan güzel bir basketbol takımı da yakışır” diyorum…
Daha önceki dönemden kalan borçları yeni temizlediklerini ve nefes almaya çalıştıklarını ifade eden başkan Olgun Atila, topu potaya atarken, “Futboldaki gibi burada iddialı değilim” demekten de geri kalmıyor… Tabi attığı şut, potaya varmadan yere düşüyor… İkinci, üçüncü denemeden sonra basketi bulunca da, “Yok. Futbol daha güzel” diyerek topu bana teslim ediyor…
“Haydi ağabey sıra sende” diyor demesine de… Atsam bir türlü, atmasam başka türlü… Top girse “havayı basacağız” ya girmezse… “Yıllardır basketbolun içindesin, bir topu potaya atamıyorsun” demezler mi?..
Neyse, başkanı salonda bile yakalayıp derdine derman olunmasını isteyen Altındağlıyla sohbet uzayınca , sıyrılıyorum aradan…
“Ağabey şu amcanın işini halledeyim” diyerek izin isteyince de Belediyesporlu yöneticilerle kulübün durumunu konuşuyoruz…
Başkan Atila, engelli izleyiciler için de düzenleme yapılacak salonda, 115 kişilik basın ve 120 kişilik VIP tribünleri yer alacağını, kafeteryasın ön planda yer alacağını ve tesisin bodrum katını da otopark olarak düzenleneceklerini belirtti.
Salondan çıkıyoruz… Çevresini incelerken, giriş yolunu yapan işçilere selam veriyor başkan Olgun Atila… Ardından da “Durun daha fazla yapmayın. Eğimi yanlış vermişsiniz. Bu şartlarda akacak su salona doğru birikir. Hemen düzeltin ve terse verin. Yoksa kabul etmem. Yeniden yaptırırım” diyerek belediye Fen İşleri yetkilisini yanına çağırıp talimatını da veriyor…
Başkan duydu mu duymadığı bilmiyorum ama, arkadan başkanı izleyen halktan birisinin sesini duydum: “Helal olsun be bizim başkana…”
Yorum Yazın
Facebook Yorum