AVNİ ERBOY
Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Süper ve 1. Lig maçları yeniden başladı… Futbol hasreti yakıcı sıcaklara karşın yine de “ne zaman başlayacak?” sorusunu sürekli gündemde tutuyor. . Elbette heyecanın tarifine imkân yok. Statlarda yaşamak gerekiyor…
“İzmir futbolu” son dönemlerde Altınordu, Göztepe, Altay ile bir silkiniş içinde. İnşallah 3.Lig girdabına düşen Karşıyaka ile Bucaspor da, bu harekete ayak uydurur ve en kısa sürede “gerçek” liglerine döner.
İzmir futbolundaki A Takım düzeninde başarı bekjlenen gibi olmasa bile, alt yapılardaki başarı ve yetişen futbolcular İzmir’i bu konuda diğer illerden de ayırmaya yetiyor. Özellikle Bornova bu konuda öncü. Yıllar önce İzmir’e yerleşen “Balkanlardan gelen ailelerin çocukları futbolda daha yetenekli” diye genel bir kanı var. Özellikle de Bornova’nın bazı mahallelerinde bu açıkça belgeli… Durum böyle olunca da yetiştirici rolünü üstlenen amatör futbol takımları yoğunlukta…
Bornova ilçesinde bugün için İASFK’ye kayıtlı 42 amatör spor kulübü mevcut. Bunların Birisi BAL’da (Bölgesel Amatör Lig), Dördü Süper Amatör, Onbeşi 1. Amatör, Yirmisi 2. Amatör Liglerde. Ayrıca Özel sporcular ve işitme Engelliler futbol takımları da var.
Bu 42 amatör spor kulübün başkan ve yöneticileri geçenlerde bir araya gelerek Bornova için tarihi bir karara imza attılar. Bornova’nın “Marka Şehir” olması için büyük çaba harcayan genç ve sportmen belediye başkanı Olgun Atila’ya destek vererek, 36 kulüp adının önüne Bornova ismini koyma kararı aldı.
Karara imza atmayan 6 kulüpten ikisi müessese takımı (Yolspor ve DSİ), ikisinin adı İzmir ile başlıyor (İzmir Kartallarıspor ve İzmir Mevlana), diğer iki ekip de Ülküspor ve Özçamdibispor.
Daha önce Bornova ismini alan 8 kulübün yanında yapılacak genel kurullardan sonra 28 amatör spor kulübünün isminin başında “Bornova” ilçesinin adı yer alacak. En son bu uygulamayı Yeşilova yapmış ve adı Bornova Yeşilova olmuştu…
Bornova’nın “Marka Şehir” olması açısından sporun gücünü bilen başkan Olgun Atila bu gelişmeden de son derece memnun. Her zaman spor kulüplerinin yanında olup, her türlü desteği veren Atila, hatırlatmakta gerek var diye düşünüyorum. Spor kariyeri, spora verdiği hizmetler, kazandırdığı tesisler ve başarıları nedeni Türkiye’nin en önemli ve en prestijli ödüllerinden birisi olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Kariyer Dalı Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.
2017 yılı değerlendirmesinde böylesine anlamlı ödüle layık görülen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ayrıca, Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından “Yılın Spor Adamı” seçildi. Türkiye’nin basketbol ailesini tek bir çatı altında toplayan, ilk ve tek STK olan Basketbol Adamları Derneği de Türkiye’nin basketbol alanında verilen en büyük ve en saygın ödülü olan “Basketbol Oskarları”nda “2016 Onur Ödülü”nü Olgun Atila’ya vermişti. Atila ayrıca Basketbol Adamları Derneği Büyük Jürisinden 2017 Spora Hizmet Ödülü” de kazandı.
Spor elbette “Marka şehir” olma acısından Bornova’ya çok şeyler katacak. Ancak Bornova’da sadece spor değil, sanat, kültür, sinema, tiyatro, sosyal projeler, halka dönük çalışmalar da en az belediyecilik hizmetleri kadar ses getiriyor. Bu nedenle de Bornova’nın çalışkan belediye başkanına aşağıda sıralayacağım ödüller boşuna verilmemiş…
Nedir bu ödüller:
Golden City (Altın Şehirler Platformu): En İyi Kültür Sanat Projesi (Konuşan Duvarlar), Jüri Özel Ödülü (Geçmişten Bugünümüze Bornova)
Golden City (Altın Şehirler Platformu): Altın Kent Bornova, En Başarılı Basın Yayın Tanıtım Projesi (Bornova İçin Fikirler), En Başarılı Kültür Sanat Projesi (Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi)
TMMOB Şehir Plancıları Odası: Raci Bademci İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü (Geçmişten Bugünümüze Bornova)
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği: Bilgi İletişim Dalında Ödül (Borbel E-kent Bilgi Sistemi)
Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Müze Özendirme Yarışması ödülleri.
Demekki, sporun getirdiği dinamizm, enerji moral ve sosyal çevre siyastte bir adım öne çıkmanın en önemli rolünü oynuyor… Bugün için bakacak olursanız, “siyaset dünyasında” sporun rolü ne kadar büyük. Spor yapanlarla, spor yapmayanlar ve sevenlerle sevmeyenler nasıl da fark ediliyor…
“Ödül Avcısı” olmak ve bir ilçeyi “Marka Şehir” yapmak o kadar kolay değil… Önemli olan zoru başarabilmek… Olgun Başkan bu konuda başarılı…
Alın terinin hakkı, nerede ve ne zaman olursa olsun mutlaka veriliyor…
Yorum Yazın
Facebook Yorum