Şimdi sizlere bir soru:
“Şu günlerde spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri tarafından en çok kapısı çalınan ve yolları arşınlanan belediye başkanı kim?”
Bir başka soru daha:
“İzmir veya Ankara’dan en büyük torpili bulabilmek için el etek öperek, buldukları torpille rica ettirdikleri İzmirli belediye başkanı kim?”
Fazla düşünerek dimağınızı zorlamayın!..
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’dan başkası değil…
Çünkü; tek stat onda… Avrupa maçlarının oynanabileceği spor salonları var… Açık ve kapalı yüzme havuzu, semt futbol sahaları… Sayısız spor tesisi…
O’na gelmeyecekler de, bana mı gelecekler!..
Gerek İzmir, gerekse Ankara’dan gelen selamlara “aleyküm selam” karşılığı veren ve “doğru bildikleri”nden asla taviz vermeden her zaman “halkının ve sporun” yanında olduğuna inandığım Olgun Atila, her şeye kulaklarını tıkayıp, “spora hizmet”e devam diyor.
Devam başkan…
Gelenleri dinliyor, hiç kimseyi kırmadan “doğru ne”yse onu yerine getiriyor... Büyüklerinin ellerinden, küçüklerinin gözlerinden öperek, İzmir’in “Nazar boncuğu” durumundaki tüm futbol kulüplerimizin gözdesi Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesini 11.500 kişiye çıkarıyor…
Aslında başkan Olgun Atila’nın icraatları her şeyi anlatıyor ve kanıtlıyor…
Stada gidenler bilir… TV’deki maç yayınlarını seyredenlerin de, önce şaşırıp “bu tribün de nereden çıktı” diyerek birbirine soran, ancak çok dikkatli bakıp da ”Aaaa… Resimmiş… Helal olsun başkana, bu kimsenin aklına gelmemişti…” dediği kuzey tribününün inşası için Milli Emlak Müdürlüğü’nden tahsis de çıkınca ortada hiçbir engel kalmadı.
İhalesi ay sonunda, inşaatına da yeni yılın ilk ayında başlayacak olan tribünler sezon sonuna yetiştirilmeye çalışılacak…
Türkiye Futbol Federasyonu’nun ardından UEFA’dan da vize alan Bornova Stadı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin daha önce olduğu gibi yine ortak çalışması ile yürütülecek inşaat tamamlandığında stadın seyirci kapasitesi 11 bin 500’e çıkacak.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bakın son proje için ne diyor:
“Projesini hazırladığımız tribünün inşaatına 2017 yılı içerisinde başlayacağız. Sadece Bornova değil, İzmir için çok önemli olan stadımız bu çalışmaları da tamamlandığımızda daha güzel bir görünüme kavuşacak. Hazırladığımız projede tribünlerin dışında kaferya, spor salonu ve eğitim salonu gibi pek çok bölüm yer alacak. Amacımız Bornova Stadı’nı maç günleri dışında da yaşayan bir yer haline getirmek. Üçüncü etap çalışmaları kapsamında yapılacaklar şöyle: 30 kişilik engelli tribünü, 25 adet Loca, 2 adet loca cafe (maç günleri dışında halkın kullanımına uygun), seyirci fuaye ve kafe alanları, seyirci ilk yardım odaları, UEFA standartlarına uygun bay-bayan ve engelli wc ler, 750 m2 spor salonu (fitness- ağırlık- aerobik), bale-dans-halk oyunları eğitim salonu, 450 m2’lik stadyum kafe, digital maç izleme salonları, İzmir Futbol takımları için resim sergi salonu, Spor giyim mağazaları, ihtiyaçlara yönelik 6 adet dükkan, 1000 m2 Yeşil Teras (Düğün ve kokteyl gibi organizasyonlara uygun) 600 m2 açık sergi ve kokteyl alanı.”
Bundan iyisi Şam’da kayısı…
İzmir’de bir futbol gerçeği var. Başarı tesis ile orantılı. İşte Bornova Stadı’nın açılması ve Göztepe ile Altınordu’nun zirve yarışı… Yine Bornova’da yeni açılan spor salonu’nda Bornova Belediyespor ve Bornova Beckerspor’un liderlik koltuğuna kadar yükselmeleri… Göztepe Hentbol takımının Avrupa Serüveni…
Dönelim Karşıyaka’ya, Mustafa Kemal Paşa Karşıyaka Spor Salonu varlığıyla Pınar Karşıyaka’nın basketboldaki başarıları… Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın amatör kulüplere destekleriyle gelen amatör branşlardaki Türkiye çapındaki zaferleri… Arkas’ın Örnekköy’e kendi salonunu yapmasıyla voleyboldan yükselen ses… Buna pek çok örnek daha verilebilecek. Tek kelimeyle başarının temeli tesisleşme. Gerçek bu!.. Gerisi palavra…
Elbette bunlar için de kent yöneticisi çok önemli…
Yorum Yazın
Facebook Yorum